Lakó Anna előadása
Hirdetés

A szervező, a Litván Családokért Mozgalom példaként tekint a családbarát Magyarországra. Meghívásukra az Alapjogokért Központ képviseletében Lakó Anna nemzetközi koordinátor az elmúlt tíz év családpolitika terén elért sikereiről, gyermekvédelemről és Magyarország LMBTQIA+ / woke-propaganda elleni küzdelmeiről tartott átfogó előadást, amelyet a konferencia nemzetközi résztvevői fokozott érdeklődéssel kísértek. A konzervatív mozgalom elnöke, Raimondas Grinevičius köszönetet mondott azért, hogy Magyarország jó példával jár elől, és ezzel reményt nyújt Európa országainak a demográfiai kihívások elleni küzdelemben.

2021-ben, amikor Magyarország a gyermekvédelmi törvénycsomag kapcsán összehangolt nemzetközi támadás célpontjává vált, a Litván Családokért Mozgalom támogató nyílt levelet címzett a magyar Országgyűlésnek, aláírásgyűjtést szerveztek és közel nyolcezer litván állampolgár támogató aláírását küldték el Magyarországra, mintegy jelezve, hogy a gyermekek védelmében hazánk egyáltalán nincsen egyedül.

Az eseményen részt vettek az Alapjogokért Központ visegrádi partnerei, a lengyel Ordo Iuris, a cseh Családokért Szövetség és a szlovák Ladislav Hanus Intézet is. Gudrun Kugler, az Osztrák Néppárt parlamenti képviselője videóüzenetet küldött, felszólalt Rev. Paul Sullins PhD, a Catholic University of America docense és Diane Horsley a Scottish Family Party képviseletében.

Korábban írtuk