Kinek a zsebét tömik a kormány szerint nem létező uniós források?

📢 Kendernay János online sajtótájékoztatója: Kinek a zsebét tömik a kormány szerint nem létező uniós források?

Gepostet von LMP – Magyarország Zöld Pártja am Mittwoch, 29. April 2020
Hirdetés

Kendernay János szerdai online sajtótájékoztatóján közölte: mintegy 2000 milliárd forintnyi forrás átcsoportosítására lenne lehetőség, amelyből szerint a leginkább rászorulókat, elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat és foglalkoztatottjaikat kellene segíteni. Megjegyezte, ez az összeg még növekszik is a forint gyengülése miatt.

Semmi nem lehet fontosabb a munkahelyek megőrzésénél – fogalmazott, rámutatva: számos ország a szociális szempontokat helyezi most előtérbe. Magyarországon azonban nem működik a szociális piacgazdaság, „csak a zsákmányszerzésre épülő gazdaságpolitika” – fogalmazott.

Az Európai Bizottság nem tud „pénzt nyomtatni” és pluszforrásokat biztosítani, mert arról a tagállamok már döntöttek a hétéves költségvetés elfogadásakor. Azt azonban lehetővé tette a testület a tagállamoknak, hogy a még fel nem használt összegeket a válság kezelésére csoportosítsák át.

Korábban írtuk

A kormány ennek ellenére nem ezt teszi – kifogásolta az LMP-s politikus-, hanem folytatja a támogatások eddig is sokat bírált felhasználásának gyakorlatát.