Október végén a Fidesz–KDNP-pártszövetség a teljes népességen belül 47 százalékos táborral, míg a baloldali közös lista ugyanezen a bázison csupán negyvenszázalékos támogatottsággal bírt. A kormány családpolitikai intézkedései célba érnek, ugyanis a családok körében ennél is magasabb, 51 százalék a kormánypártokat támogatók köre – írja a Társadalomkutató legfrissebb felmérésére hivatkozva a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A Társadalomkutató legfrissebb felmérése szerint a teljes népességen belül a Fidesz–KDNP-pártszövetséggel rokonszenvezők aránya 47 százalékos, míg a baloldali ellenzék közös listája csupán negyvenszázalékos népszerűségnek örvend. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk a teljes népesség egy-egy százalékának támogatására számíthat. Az említett pártokon kívül egyéb pártokra kevesebb mint a magyar népesség egy százaléka voksolna, valamint mindössze a magyarok tíz százaléka bizonytalan a pártpreferenciáját illetően – ismerteti a felmérés eredményeit a Magyar Nemzet.

Magyarországon továbbra sincs kormányváltó hangulat, az előválasztásnak hívott baloldali mozgósítási verseny pedig nem hozta el a várt sikert a kormányellenes erők számára.

– írja a felmérésre hivatkozva a Magyar Nemzet, majd hozzáteszik: az országgyűlési választás előtt fél évvel a kormánypártok kifejezetten kedvező helyzetből várhatják a kampánystartot.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán, ITT olvasható.

Korábban írtuk