Az ellenzéki előválasztáson részt vevő miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péterrel beszélgetett a 24.hu – írja a Mandiner.

Hirdetés

A Jobbik elnöke szerint fontos, hogy „véletlenül se lehessenek a táblán olyan jelöltek, akik azt hirdetik, hogy korrupt fideszesekkel barátkoznak. Az MSZP-nek ugye van egy ilyen jelöltje Szabolcsban, ez engem mély aggodalommal tölt el. Előjön az a rémálom, hogy van ez az MSZP-s képviselőjelölt, aki barátjának tekinti a fideszes Kovács Sándort, aki egy korrupt gazember, de mi van, ha épp ezen a MSZP-s jelöltön múlik a kormánytöbbség? Mondjuk az elszámoltatás. A barát a barátot vajon elszámoltatja? A tapasztalat az, hogy nem. Ha a Jobbikban voltak olyan elemek, akik barátkoztak a Fidesszel, őket az elnökké választásom után kitettem a pártból.”

A DK-val minden flottul ment

A portál felvetésére, miszerint azt hallották, hogy a DK-val nagyon flottul ment minden és meglepően könnyen tárgyaltak, Jakab elmondta: „Mi könnyen fel tudjuk ismerni, ha náluk van egy alkalmasabb jelölt, és be tudunk mögé állni. A DK-nál is hasonlót tapasztaltunk. Ők is felismerték, hogy vannak jobbikos jelöltek, akik alkalmasabbak a helyi DK-s jelölteknél, és mindenféle gyomorgörcs nélkül azt tudták mondani, hogy nem a pártérdek a legfontosabb, hanem az, hogy legyen egy alkalmas, akár egy jobbikos jelölt, aki le tudja győzni a fideszest tavasszal. Nem a hősi halottak számát akarom maximalizálni, nekem nem az a fontos, hogy minél több jobbikos jelölt legyen, hanem az, hogy ahol mi indulunk, abból mandátum jöjjön.”

Korábban írtuk

Arra a kérdésre, hogy „Nem lesz több kompromittáló felvétel, zsidózó komment…?”, azt válaszolta, hogy titkosszolgálati eszközeik ugyan nincsenek, de a rendelkezésre álló információk alapján tűzbe tudná tenni a kezét a jobbikos jelöltekért. „Ha valakiről kiderülne, hogy a Fidesszel mély barátságot ápol, azonnal levenném. De akiknél ez felmerülhetett, azoknak már megmondtuk, hogy kívül tágasabb.”

A Jobbik elnökének Csányi Sándorral is problémái vannak: „Vele majd az ügyésznek kell elbeszélgetnie, miért érezte úgy, hogy a luxusgépét Orbán rendelkezésére kell bocsátania, hogy az futballmeccsekre repüljön. Lenne miről elbeszélgetni vele. Milyen összefüggés van az ő gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött? Ez is egy kérdés.”

A teljes cikk elolvasható a Mandiner oldalán, IDE KATTINTVA!