Hirdetés

Érdemes szó szerint idézni Márki-Zay Péter szavait:

Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött. amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve (itt mutatta a borítóképet – a szerk.), a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni.

Márki-Zay Péter tehát egy levél és egy kitöltött keresztrejtvény alapján több általánosító és a nőket sértő következtetést is levont.

Egyrészt a vélhetően – szerinte – rossz helyesírásból mindjárt arra jutott, hogy egy nő küldhette a levelet. Másrészt kétségbe vonta, hogy saját erőből képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt. Mindezt gúnyos jelzőkkel, fölényeskedő stílusban adta elő a videóban, ezzel is megsértve a szóban forgó „szegény asszonyt.„

A baloldal miniszterelnök-jelöltje egyénként rendszeresen becsmérli a vidéki embereket, bunkónak, ostobának nevezve őket. A fent idézett példa előzménye az volt, hogy egy másik videójában Márki-Zay úgy fogalmazott, hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Korábban írtuk

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a migráció kapcsán korábban azt mondta, hogy szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok „telepítenek be migránsokat”. Amikor Márki-Zay erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban. Csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között. A baloldal jelöltje tehát „migránsoknak” nevezte a külhoni magyarokat.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.