Maradék hitelességét is elvesztette a baloldal azzal, hogy pisszenés nélkül beállt közös miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter minimálbér-ellenessége mögé – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Márki-Zay szakszervezeti tanácsadója, Komjáthi Imre például eddig azt követelte, hogy a közmunkások bérét is emeljék fel a legkisebb jövedelem szintjére, míg Dobrev Klára az európai minimálbér ígéretével jutott EP-mandátumhoz, Karácsony Gergelyék pedig egyenesen a munkavégzéshez nem kötött alapjövedelem bevezetésével próbálták kimutathatatlan támogatottságukat növelni.

A baloldali pártok egyike sem szavazta meg az Országgyűlés keddi ülésén, hogy jövőre kétszázezer forint legyen a minimálbér és kétszázhatvanezer forint a garantált bérminimum. Döntésük hátterében alighanem az áll, hogy közös miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés után a legkisebb bér intézményének is nekirontott.

Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se

– jelentette ki egyik videós bejelentkezésében Hódmezővásárhely polgármestere. Szerinte ha a magyar kormány felemelné a minimálbért vagy drágábbá tenné a magyar munkaerőt, azzal nem jólétet, hanem végtelen nyomort teremtene. Közölte: reméli, hogy ha a baloldal kerül kormányra, nem fogják megemelni a kétszeresére a béreket és a nyugdíjakat.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!