Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy nem sikerült leváltani az ellenzéket. Úgy látja: a baloldal azon dolgozik, hogy szétverje saját magát. Az egykori miniszterelnök-jelölt a baloldalon belül tapasztalható megdöbbentő folyamatokat emlegetett, majd kitért az árulókra is, akik szerinte többen is vannak az ellenzéki sorokban.

Hirdetés

Nem számoltak el a kampánypénzekkel

A pestisracok.hu emlékeztet, egyik szoros szövetségese mártotta be Márki-Zay Pétert, amikor Kész Zoltán nyílt levélben szólította fel a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy számoljon el a kampánypénzekkel.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja után Magyar György baloldali ügyvéd is nekiment Márki-Zay Péternek a kampánypénzek témájában. Az önmagára MMM-alapítóként hivatkozó Magyar György az InfoRádióban arról beszélt, hogy a kampányadományokat kizárólag Márki-Zay Péter és csapata kezelte, arra a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségének rálátása nem volt.

„Amikor elindult a kampány és kiderült, hogy az MMM elnöke, Márki-Zay Péter lesz a közös miniszterelnök-jelölt, a mozgalom elnöksége passzivitásba vonult, nem hoztunk döntéseket, hagytuk, hogy a kampány menjen a maga útján; a hat párt és Márki-Zay Péter és kampánycsapata bonyolítottak le minden ezzel kapcsolatos tevékenységet” – idézte fel a baloldal történelmi vereségét megelőző kampányt a baloldali ügyvéd. Magyar György egyetért azzal, hogy Kész Zoltán felszólította az elszámolásra Márki-Zay Pétert, és azt is megerősítette, hogy az MMM elnöksége nem támogatja elnökük pártalapítási szándékait.

A pestisracok.hu cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk