„Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette mondjuk a 13. havi nyugdíjat” – fejtette ki Márki-Zay Péter a Greenpeace Magyarország által szervezett online kerekasztal-beszélgetés során, amelyen Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjével vett részt – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje több fronton intézett támadást, hiszen korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Miután egy nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította Márki-Zay Péter azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt, és a 13 havi nyugdíjjal kapcsolatban fogalmazott meg éles kritikát.

A Dobrev Klárával közös beszélgetésen Márki-Zay Péter veszélyes intézkedésnek nevezte a 13. havi nyugdíjat, mint mondta, „a rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is”. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje szerint tehát nem igazságos, sőt veszélyes a 13. havi nyugdíj bevezetése.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk