Fotó: MTI/Kovács Attila
Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. szeptember 1-jén
Hirdetés

„A rezsicsökkentés óriási hazugság. Kormányváltásra van szükség” – írta a párbeszédes polgármester Facebook-oldalán. V. Naszályi Márta úgy véli, a magyarok jelenleg sokszoros árat fizetnek az áramért és gázért, amit a kormány nagyvonalúan csökkent néhány százalékkal. A polgármester kifejti: jó hír a rosszban, hogy a rezsicsökkentés nemcsak megtartható és megtartandó, de fenntarthatóbbá is tehető zöld megoldásokkal, megújuló energiaforrások használatával, szigeteléssel, az energiahatékonyság javításával.

A Mandiner cikkében emlékeztet, a korábban Brüsszel-közeli energiacégek lobbistájaként dolgozó Márki-Zay Péter felelőtlen ígéretnek nevezte az üzemanyagárak adójának csökkentését, majd azt magyarázta, hogy az Egyesült Államokban, amikor emelkedni kezdett a benzin ára, akkor az emberek kisebb autókra váltottak, „s nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje ostobaságnak nevezte a rezsicsökkentést. „Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze. Lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat” – így beszélt a rezsicsökkentésről 2020 őszén Márki-Zay Péter.

V. Naszályi Márta polgármester Facebook-bejegyzése lentebb olvasható.

A Mandiner cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk