Martin Schulz az MSZP elnökével folytatott megbeszélése után leszögezte: „az Európai Uniónak egy erős Magyarországra van szüksége, Magyarországnak pedig egy erős Európai Unió az érdeke”. „Úgy gondolom, hogy Molnár Gyula olyan erős és fontos partner, akivel az unió jövőjét közösen alakítani tudjuk majd” – tette hozzá.

Molnár Gyula pedig arról számolt be, hogy a magyar szocialisták és az EP elnöke között egyetértés volt abban, hogy „az unió jelen formájában érdemi reformra szorul, de progresszív és valós megoldásokra, nem pedig az európai közösséget szétverni szándékozó, orbáni kamujavaslatokra”. „Miközben Orbán plakátokon üzenget Brüsszelnek, addig mi előremutató és a hosszú távú magyar érdekeket szolgáló javaslatokkal érkeztünk az Európai Unió fővárosába. Közpénzen folytatott kekeckedés helyett a magyar társadalmat húsbavágó módon érintő szociális és egészségügyi kérdésekről tárgyaltunk” – tette hozzá Molnár Gyula.

Fotó: MTI, archív

Molnár Gyula kedden érkezett a belga fővárosba, ahol tárgyalt Martin Schulz-cal, az Európai Parlament (EP) elnökével, Maros Sefcoviccsal, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnökével, Vytenis Andriukaitis egészségügyi és Corina Cretu regionális politikáért felelős biztossal, valamint Gianni Pittellával, a szociáldemokrata EP-képviselőcsoport vezetőjével és a frakció több más tagjával.

MTI

Fotók: MTI