Az alábbi részletet változtatás nélkül közöljük:

Hirdetés

1. Kezdjük mindjárt a végével. Önök szerint a Kontra „politikai céllal járatott le egy amerikai diplomatát”, aki a feleségét gyászolja. Hogy Drágabolgárúr szellemét megidézzük, ezzel szemben a valóság az, hogy a Kontra mindössze beszámolt arról, hogy Langenkamp feleségét elgázolták, az ügy meglehetősen zavaros, és tudomásunk szerint azóta sem derültek ki bővebb részletek. Az üggyel kapcsolatos egyszerű beszámolóban hol is van a „lejáratás? Amennyiben az Egyesült Államok Nagykövetsége rendelkezik mélyebb, behatóbb ismeretekkel az ügy részleteit illetően, szívesen fogadjuk, és természetesen megosztjuk azokat a nyilvánossággal is. Persze tudjuk, hogy Önöknél nem olyan egyszerű ám dolgokról beszámolni: így maszatolták el Hunter Biden ügyét is közvetlenül az amerikai elnökválasztás előtt, nyomást gyakorolva a közösségimédia-óriásokra, akik cenzúrázták az azzal kapcsolatos híradásokat. (Maga Mark Zuckerberg ismerte el Joe Rogannél, hogy az FBI nyomásgyakorlása miatt cenzúrázták Hunter Biden laptopjának történetét – az első híreket erről persze összeesküvés-elméletnek nevezték, ám később kiderült, hogy 100 százalékig igazak voltak.) Mi valóban másképp gondolkodunk erről, és nem tartjuk helyesnek, ha a Központi Nyomozóiroda nyomásgyakorlására mindent átható cenzúrát léptetnek életbe, de hát nem lehet mindenki olyan haladó szellem, mint Önök.

2. Feltételezzük, hogy érvényes még az Első kiegészítés (bár vannak kétségeink, lásd az előző pontot Hunter Biden laptopjáról, a nyomozóirodás nyomásgyakorlásról és a közösségi média cenzúrájáról stb. stb.), és szólásszabadság van az Egyesült Államokban. Képzeljék, nálunk is! Épp ezért újságírók, elemzők azt mondanak mindenféle műsorokban, amit csak akarnak.

Értjük, hogy ez ugyanúgy zavarja a progresszívokat itt, mint az óceán túloldalán, de mivel mégiscsak vendégek itt, valahogy tanuljanak meg együtt élni ezzel a nehézséggel.

Korábban írtuk

Pedig odahaza még a zászlóégetőket is védelmükbe szokták venni a progresszívok – ők a mi ízlésünktől távol állnak, de azért reméltük, hogy ennek fényében a bírálat mégis belefér, pláne újságíróktól, elemzőktől, akik semmiféle közhatalmat nem gyakorolnak. (Sőt, még azt is tapasztaljuk, hogy az Egyesült Államokban sem feltétlenül értenek együtt a megmondóemberek a saját pártjukkal: Tucker Carlson például nem fúj egy nótát a háborús héjákkal, pedig utóbbiak a republikánusok között is akadnak szép számban.) 

3. Miközben azt fájlalják, hogy „a kormány által finanszírozott kommentátorok durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek” (apropó, kérem szépen megmutatni, hogy ezt melyik MAGYAR törvény tiltja, ugyanis szemben a progresszív utópiával, itt valóban szólásszabadság van, és szemben a gyarmatosító elképzeléseivel még mindig a magyar törvények hatályosak), ügyet sem vetnek arra, hogy közeli kebelbarátaik próbálták finanszírozni obskúrus amerikai szervezeteken keresztül a „rezsimváltást” Magyarországon potom 1,8 milliárd forinttal. Legnagyobb bánatunkra azonban a hadművelet nem működött, mert az ügynökeik néha összekeverik a Dominikai Közösséget a Dominikai Köztársasággal.

4. „Magyarország és az Egyesült Államok egymás szövetségesei”, írják roppant barátságosan a videó végén – akkor mi lenne, ha úgy is viselkednének? Magyarország nem az Egyesült Államok gyarmata vagy Gauja, legyenek szívesek ehhez igazodni.

Valamint legyenek szívesek valahogy feldolgozni, hogy ez egy ezeréves ország, és egyáltalán nem szorulunk rá, hogy tanítsanak minket politikai szabadságról és rendről. Az az ezer év meglehetősen gazdag tudást halmozott fel ezen a téren.

(Olyannyira, hogy az aktivista-marketingeseik is tőlünk lopnak, amikor ide exportálják vissza a „semmit rólunk nélkülünk” szlogent. De semmi gond, szívesen adjuk, bőven van miből.) Bírálni persze bármit és bárkit lehet – innen nézve példának okáért olyan bohózat a szavazólapokkal, halott polgárháborús veterán szavazókkal és hasonlókkal, amiket Önök műveltek a legutóbbi elnökválasztáson, itt biztos nem fordulhatna elő. Tehát különbözőek vagyunk, különböző gyengeségekkel és erősségekkel, úgymond.

Megadja Gábor teljes válaszát IDE kattintva tekintheti meg.

Az üggyel kapcsolatban lapunk főszerkesztője, Bencsik András is kifejtette véleményét. Válaszlevelét IDE kattintva olvashatja.