A tájékoztatás szerint a testület megállapította, hogy a 2023. november 26-án délelőtt 10 órától sugárzott Fald fel! (4. évad, 29. rész) című műsorszám egyik szegmense reklámriportnak minősül, mivel a támogató megjelenítése meghaladta a támogatás nyújtotta népszerűsítés kereteit. Ezért a hatóság médiaszolgáltatót 500 ezer forint bírsággal sújtotta.

Hirdetés

A médiaszolgáltató ellen nézői bejelentés nyomán is eljárás indult a február 17-én 19 óra 56 perctől sugárzott, Felhőkarcoló című műsorszám miatt. Mivel a műsorszám nem felelt meg a médiaszolgáltató által választott III. korhatár-kategóriában előírt szempontoknak, annak ellenére sem, hogy a médiaszolgáltató az eredetinél rövidebb, vágott verziót adta közre, valamint a sugárzási ideje sem volt megfelelő, a testület eljárást indított a TV2-vel szemben, és nyilatkozattételre kötelezte – írták.

A médiatanács március 19-ei ülésén azt is megállapította, hogy a Karcag FM rádió 2023. december 4-10. között megsértette szerződéses vállalásait, mivel nem tett közzé megfelelő mennyiségű közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsorszámot, továbbá szöveget és magyar zenét, illetve túllépte a zenei művek és az ismétlések maximális arányát.

A testület ezért a médiaszolgáltatót, a Kun-Média Kft.-t a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte.

Korábban írtuk

A közlés szerint a médiatanács tájékoztatást hallgatott meg a Kúria március 7-i döntéséről. A legfőbb bírói testület ítélete a Klubrádió keresetét elutasítva kimondta, hogy minden tekintetben jogszerűen járt el a médiatanács a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvenciára kiírt pályázati eljárásának lefolytatása során. A Kúria ezzel helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntését.