👉 A legnagyobb francia divatcégeknek gyárt majd dísztasakokat a KÉZMŰ cégcsoport új kalocsai üzeme.‼️ Az egyik…

Posted by Fülöp Attila on Thursday, June 10, 2021
Hirdetés

Attól, hogy valakinek megváltozik a munkavégző képessége, nem változik meg az alapvető akarata, hogy magát is és a családját is munkából, bérből tartsa el. Ezek a jó példák, mint az itteni is mutatják, szükség van a munkahelyre, ahol az ilyen emberek közösségben vannak, és értéket állítanak elő – mondta az avatón Fülöp Attila, aki hozzátette, kiemelt célja a kormánynak, hogy a foglalkoztatást tovább bővítse.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása kiemelt szerepet fog ebben kapni – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: az elmúlt tíz évben két és félszeresére nőtt a foglalkoztatási ráta ebben a célcsoportban, ami tíz éve 18 százalék volt, ma pedig 44 százalék.

Fülöp Attila közölte: a 2022-es költségvetésben 50,1 milliárd áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, akkreditált cégek támogatására, ami 4,5 milliárd forinttal több, mint az idei tervezetben volt.

Filvig Géza, Kalocsa polgármestere örömét fejezte ki, hogy egy új gazdasági szereplő jelent meg a városban, aminek köszönhetően most a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására nyílt új lehetőség.

Korábban írtuk

Elhangzott: a foglalkoztatottak fele kalocsai, a többiek harminc, környékbeli településről járnak dolgozni a papíripari céghez.

Font Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: egy társadalom fejlettségét az is mutatja, hogy a társadalomban élő elesettekről, netán fogyatékossággal élőkről hogyan gondoskodik, milyen lehetőségeket kínál a helyzetük javítására. Mint mondta: minden embernek hasznos lehetőséget kell biztosítani, hogy integrálódjon a társadalomba.

Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója elmondta: szervezeteik állami tulajdonban vannak, a felügyeletüket az Emmi látja le. A cégcsoportnál 10 ezer, túlnyomó részt megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaznak 146 telephelyen. Kalocsán múlt év októberében 52 fővel indult a munka és jelenleg 161 főt alkalmaznak, akiknek 99 százaléka megváltozott munkaképességű. Az igazgató elmondta: a kalocsai üzemet bővíteni fogják és már vásároltak is egy újabb ingatlant a városközpontban, a mostani üzem tőszomszédságában. Az új üzemben dísztasakokat és díszdobozokat is fognak gyártani francia és német partnereknek.