Hirdetés

Nem ért egyet a Lánchíd autómentessé tételével Mesterházy Attila, a Szocialisták és Demokraták nevű párt elnöke. A politikus szerint az autós társadalomra is oda kellene figyelni, nem csak a biciklisekre – írja a Mandiner.

Mesterházy Attila nem érti, ha 30 milliárdot elköltöttek egy nagyon fontos műemlékre, egy fontos közlekedési összeköttetésre, akkor utána miért nem fontolják meg, hogy az autósok is akár valamilyen korlátozó intézkedések mellett, ahogy azt több szakmai szervezet javasolja, mégiscsak használhassák a hidat.

A politikus a Hír TV Napi Aktuális című műsorában azt mondta, a jelenlegi szabályok mellett több kérdés sem tisztázott, többek között az sem, hogyan előzhet meg egy taxis egy biciklist a hídon.

– Akkor felesleges volt elkölteni 30 milliárd forintot, lehet érdemesebb lett volna 100 millió forintért zöld festéket venni, és azzal lefesteni

– fogalmazott.

Szerinte a főpolgármester átesik a lónak arra az oldalára, ahol csak a biciklisek érdekét képviseli, miközben nagyon sok ember csak autóval tudja megoldani az agglomerációból történő utazását.

Korábban írtuk