A hatóságok közlése szerint a férfi illegális bevándorlóként érkezett Olaszországba, menedékkérelmet nyújtott be, amelynek elbírálása folyamatban van.

Hirdetés

A késő éjszakai órákban a férfi a központi pályaudvar melletti rendőrőrsön tartózkodott, ahova azt követően vitték be, hogy a pályaudvaron elkövetett rablással és rongálással gyanúsították meg. Egy marokkói férfit támadott meg és rabolt ki.

Az egyiptomi agresszív volt az intézkedő vasúti rendőrökkel szemben. A férfit végül elengedték, de amint elhagyta a rendőrség épületét, köveket kezdett el hajigálni. A hatóságok közlése szerint kábítószer hatása alatt állt. Miután elektromos sokkolóval nem tudták megállítani, egy rendőr vállon lőtte.

A hatóságok közölték azt is, hogy még nincs túl az életveszélyen az a 35 éves rendőr, akit egy marokkói férfi szúrt többször hátba a milánói Lambrate-vasútállomáson még szerdán. A 37 éves feltételezett elkövetőt letartóztatták. A tájékoztatás szerint a férfi 2002-ben érkezett Olaszországba illegális bevándorlóként, 2013 és 2020 között több alkalommal ült börtönben Nápolyban és környékén rablás, lopás, kábítószer-kereskedelem miatt és más bűncselekményekért. 2002-ben és 2023-ban is kiutasították az országból, melynek területét soha nem hagyta el. Május 5-én szintén feljelentést tettek ellene, mert egy Bolognába tartó vonaton borotvával fenyegette meg a kalauzt.

Korábban írtuk

A két támadás után Domenico Pianese, a Coisp rendőr-szakszervezet főtitkára elmondta: a hatóságok a súlyos bűncselekményt elkövetőket sem tudják minden esetben őrizetbe venni, ehelyett szabadon bocsátják őket, ahogyan az egyiptomi férfival is történt.

„Törvénymódosításra van szükség, mivel így nem tudjuk megvédeni az állampolgárokat és magunkat sem. Azt, aki erőszakos bűncselekményt követ el, köztük rablást is, nem lehet azonnal szabadon engedni, főleg, ha drog hatása alatt áll” – hangsúlyozta Pianese.