Hirdetés

Az államtitkár hangsúlyozta: hazánkban a veszélyhelyzet kihirdetésére az első fertőzött eset regisztárlását követő hetedik napon került sor, míg például Olaszországban a 38. napon.

Hazánkban a digitális távoktatásra való átállás – amellyel el lehetett érni, hogy egy diák otthonról is folytathassa tanulmányait – a 12. napon történt meg; Ausztriában a 21. napon, Olaszországban a 34. napon, Svédországban – az egyetemek tekintetében – a 47. napon.

A magyar kormány a szórakozóhelyeket a 13. napon záratta be; Ausztriában ez a 21. napon, Olaszországban a 37. napon, Spanyolországban a 44. napon, Franciaországban az 54. napon történt meg.

A rendezvények betiltásának tekintetében Magyarország a hetedik napon lépett; Lengyelország a 11. napon, Ausztria a 14. napon, Spanyolország a 28. napon, Olaszország a 37. napon, Svédország a 40. napon, Franciaország pedig az 56. napon.

A határzárat a magyar kormány a 13. napon vezette be; az osztrákok a 24. napon, a spanyolok a 45. napon, a svédek a 48. napon, a franciák pedig az 56. napon.

Rétvári Bence ezek alapján kérte a felhatalmazást a kormány részére azért, hogy az eddigiekhez képest ezentúl is gyorsan tudjon lépni és reagálni a járvány okozta helyzetben.