Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója (b) és Németh Balázs, a sporteseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) az atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításáról tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Atlétikai Központ előtt 2023. augusztus 17-én

Csató Gábor elmondta, elkülönített pluszkapacitással készülnek a világbajnokságra, az ország számos pontjáról érkeznek munkatársaik a sporteseményre, amelyen naponta változó számú mentőegységgel lesznek jelen.

Hirdetés

Az OMSZ mellett a honvédkórház munkatársai is részt vesznek a világbajnokság egészségügyi biztosításában – fűzte hozzá, rámutatva arra, hogy egy ilyen sporteseményen szükség lehet speciális sportorvosi tudásra, valamint traumatológusokra és radiológusokra is.

Csató Gábor azt mondta, hogy szombaton és vasárnap több mint ötven mentőegység vesz majd részt a világbajnokság egészségügyi biztosításában. A világbajnokság biztosítása nem érinti negatívan a magyarországi mentést – hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy az egyes programelemekhez speciális mentési terveket készítettek.

Németh Balázs, a sporteseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: „jó kezekben lesz mindenki”, aki az atlétikai világbajnokságon akár nézőként, akár versenyzőként vesz majd részt.

Szervezőként mindent megtesznek azért, hogy ne legyen dolguk a mentőknek – mondta, hozzátéve: készülnek kánikulára és viharra is.

Németh Balázs kijelentette, hogy ez a legnagyobb sportesemény, amelyet az OMSZ biztosít, hiszen az atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

Korábban írtuk