Hirdetés

Bedő Dávid (Momentum) arra szólította fel a kormányt, hogy vállalja a felelősséget a gazdasági válsághelyzetért. Kijelentette: a kormányoldal a felelős a gazdaság összeomlásáért, azért, hogy nincs pénz az emberek megsegítésére, a közintézmények fűtésére, az új beruházásokra, az oktatásra, az egészségügyre vagy az önkormányzatokra.

„Volt már ennek az országnak olyan kormánya és olyan miniszterelnöke önök előtt, aki képtelen volt a felelősségvállalásra, a mai napig képtelen rá. Úgy tűnik, önök sokat tanultak az elődtől, nem hiába mutogatnak tizenkét éve az elmúlt nyolc évre” – fogalmazott. 

Szerinte mára összeomlik a kormány alatt a „kártyavárként felépített gazdasági modell”, de a kabinet mindig másra mutogat, Sorost, Brüsszelt, az USA-t, a szankciókat és a háborút hibáztatja.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára úgy kommentálta az elhangzottakat, hogy a baloldal a szankciók pártján áll és ha rajta múlna, akkor Magyarország energiaellátása veszélybe kerülne.

Korábban írtuk

Magyarország érdeke az, hogy az európai gazdaságot és Magyarországot ne taszítsa a recesszióba, ne fenyegesse munkahelyek elvesztésével az elhibázott brüsszeli szankciós politika – hangoztatta.

Szerinte a baloldal azért áll a szankciók pártján, azért megy szembe Magyarország érdekeivel, mert nem a saját maga ura, hanem külföldről fizetik.