A párt fővárosi elnöke szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány elsősorban nem a járványt, hanem a demokrácia megmaradt intézményeit tekintette legyőzendőnek.

Hirdetés

Molnár Zsolt úgy fogalmazott: az októberi önkormányzati választás eredménye miatt a hatalom emberei  „brutális támadást” indítottak az önkormányzati rendszer ellen, amely először Budapestet érte el.

A kabinet a szabad véleménynyilvánítás ellen is fellép, minden erővel akadályozza a civilek és az ellenzék adatigényléseit, korlátozza a közérdekű adatok megismerhetőségét és nem veszi figyelembe a határidőket – jelentette ki.

Korábban írtuk

A rémhírterjesztés büntetőjogi tényállásának szigorítása is a „szabad véleménynyilvánítással és a demokrácia megmaradt néhány intézményével szembeni brutális támadásként értelmezhető” – fogalmazott.

Feltette a kérdést, hogy a járványnak mi köze van a színházi felügyelőbizottságok összetételéhez vagy az állami egyetemek alapítványi kezelésbe adásához.

A turisztikai ágazat „einstandolására” azért volt szükség, hogy a Fidesz embereinek kezén lévő szállodaláncokat fejleszteni tudják – jelentette ki. Hozzátette, ezekre a fejlesztésre az állam 83 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást ad.

Molnár Zsolt Mérlegen a „diktatúra figyelő”

Molnár Zsolt Mérlegen a „diktatúra figyelő” Molnár Zsolt online sajtótájékoztatóján köszöntötte a magyar köztisztviselőket a Köztisztviselők Napja alkalmából. Köszönjük munkájukat! Majd az eredeti témára utalva folytatta: mérlegen a valóság. Nézzük, meg, hogy mit is tett a kormány az elmúlt időszakban! A járvány helyzet alatt a különböző kormányok különböző módon reagáltak és intézkedtek. Az egész civilizált világot érte ez a kihívás, ez a járványveszély. A demokratikus kormányok nemzeti összefogással., a parlamenti pártok, a civilek bevonásával vállvetve küzdöttek együtt, hogy a vírusjárványt megfékezzék. És volt egy másik őt, amit a fél és egész diktatúrák választottak, ahol nem a járvány ellen, hanem a demokrácia megmaradt intézményei ellen küzdöttek. Sajnos a magyar kormány az utóbbit választotta, és elsősorban nem a járványt tekintette legyőzendőnek, hanem a demokratikus intézményeket. Sajnos Magyarországon a hatalom emberei nem éltek, hanem visszaéltek ezzel a helyzettel. Elsőként brutális támadást indítottak az önkormányzati rendszerrel szemben, megfosztották az önkormányzatokat a forrásaiktól, kicsinyes bosszúként az október 13-ai eredmények miatt. Amikor az emberek hatalma másképpen döntött a hatalom embereivel szemben. Támadást intéztek a Városligettel szemben, a gépjármúadóval szemben, az iparűzési adóval szemben, hogy ellehetetlenítsék az önkormányzatok működésétA szabad véleménynyilvánítás ellen is támadást intéztek: a közérdekű adatok kiadását megnehezítették, a rémhírterjesztés szigorítása. De a senkinek nem tetsző Budapest-Belgrád vasútvonal építését is áterőltették 82 milliárd forinttal és annak iratait titkosították. Mi köze a járvány veszélyhelyzetnek a színházaknak, az egyetemek alapítványi kézbe játszásának, és a 24 havi munkaidőkeret bevezetésének? Ezek a döntések elfogadhatatlanak, ahogyan az is, ahogy a bankok a TAO pénzeket költhetik, vagy a szállodaláncok és a turizmus einstandolása és a haveroknak kiszórt 83 milliárd forint is., Az MSZP javaslatát viszont tárgysorozatba sem vették, amivel mi a magyar családokat szerettük volna kedvezményes üdülési lehetőséghez juttatni az adófizetők pénzén felújított szállodákban. Ezek miatt indítottuk el a diktatúrafigyelőt. Menjenek fel a honlapra és nézzék meg, hogy az elmúlt hónapokban milyen gyalázatos intézkedéseket hoztak a járvány leple alatt. https://mszp.hu/diktaturafigyelo Üzenjük a hatalom embereinek, hogy az emberek hatalmával le fogjuk váltani ezt a kormányt!

Gepostet von MSZP am Mittwoch, 1. Juli 2020