Hirdetés

Nacsa Lőrinc (KDNP) arról beszélt: Brüsszelből folyamatosan támadják a kormányt, mert a kabinet védi a magyar embereket a sorozatos rossz brüsszeli döntésektől. Zavarja őket, hogy nem adjuk fel a szuverenitásunkat – tette hozzá.

A kormány a most induló nemzeti konzultációval egyetértési pontokat szeretne kialakítani, hogy erős, határozott üzeneteket fogalmazzanak meg az abban részt vevők.

A nemzeti konzultáció olyan fontos kérdésekről szól, amelyekben ha nem döntünk, veszélybe kerül az önrendelkezésünk – jelentette ki a kérdéseket ismertetve.

A nemzeti konzultáció erőt ad és egységet teremt – buzdított a részvételre a kereszténydemokrata képviselő.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta: a tizenegy kérdést tartalmazó nemzeti konzultáció olyan témaköröket érint, amelyek alapvetően meghatározzák az ország mozgásterét és biztonságát.

Jelezte: a kérdőíveket a posta minden háztartásba eljuttatja karácsonyig, a visszaküldési határidő január 10-e lesz. Emellett rövidesen az online kitöltésre is lesz lehetőség – tájékoztatott, köszönetet mondva mindenkinek, aki elmondja véleményét, és kiáll Magyarország szuverenitása mellett.