A bejegyzésben azt írták, hogy „a minimum furcsa eredmények szerint a magyarok több mint fele inkább helyesli az Oroszország elleni szankciókat”.

Hirdetés

A Nézőpont álláspontja szerint ez a közvélemény megtévesztése, mert rossz kérdésből helytelen következtetést vontak le.

Úgy vélik, hogy az adatfelvétel őszi eredménye elavult, mert nem veszi figyelembe az azóta megnövekedett energiaszámlákat. A hivatkozott kérdést rosszul tették fel, mivel összemossa a humanitárius, a pénzügyi és a katonai segítséget, valamint a szankciókat. A rossz kérdésből rossz következtetés született: az Ukrajna-politika támogatása nem egyenlő a szankciók pártolásával – fogalmaz a Nézőpont.

„Az Átlátszó ráadásul a megkérdőjelezhető számokat sem vette át helyesen, de még a hibásan átvett számokat sem adta jól össze” – tették hozzá.

Korábban írtuk

„Az Átlátszó hírével szemben az igazság az, hogy az EU szankciós politikája többet árt Európának, mint Oroszországnak, azaz nem segít Ukrajnának” – olvasható a bejegyzésben.

A Nézőpont egyúttal azt írta, hogy a magyarok több mint fele (52 százaléka) szerint a szankciók inkább Európának ártanak és nem Oroszországnak; összességében 10-ből 8 magyar szerint Európa kárvallottja az unió szankciós politikájának.