Erzsébetváros DK-s polgármestere a Klikk TV Mélyvíz című adásának vendége volt, ahol arról beszélt: a járvány kitörése óta „bukdácsolunk az egyik nehézségből a másikba”. Mint mondta, ez nem csak a VII. kerületre, de gyakorlatilag minden ellenzéki önkormányzatra jellemző az országban. Niedermüller szerint a 2019-es győzelem mámorában „még minden szépnek tűnt, de azóta szinte folyamatos, sokszor előre nem látható akadályok nehezítették a működést. Kérdés, hogy egyáltalán sikerült-e bármit megvalósítani az előzetes elképzelésekből?”

Hirdetés

„Én azt hiszem, igen” – válaszolta a polgármester. „Bár az, hogy az egyes kerületeknek mit sikerült megvalósítaniuk, az jelentős mértékben függ, függött az előző vezetés örökségétől is. Nekünk egyértelműen súlyos örökségünk volt” – sajnáltatta magát Niedermüller.

„Már lassan azon kell gondolkodni, hogy az ember melyik ujját vágja le, miután előreláthatólag 1,6 milliárd forint körüli pluszkiadásunk lesz” – vélekedett Niedermüller, hozzátéve, hogy „ebből a pénzből jelenleg nincs meg egy fillér sem.”

Korábban írtuk