Hirdetés

Varju László (DK) azzal vádolta a kormányt, hogy az elmúlt több mint két évben a fővárosi önkormányzatot és kerületeket is hátrányos helyzetbe hozza, megkeseríti a budapestiek életét, sok ember napi biztonságát veszélyezteti.

Azt kérdezte: miért nem hagyja abba a kormány, hogy „bosszúéhesen revansot vegyen” a budapestieken és mikor segít már végre a közösségi közlekedés finanszírozásában?

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: 2002 és 2010 között 1400 milliárd forintot vont el az akkori kormány az önkormányzatoktól, a Gyurcsány-Demszky éra alatt lepusztult, koszos, elhanyagolt volt a város. Ezzel szemben 2010 után a kormány 375 milliárd adósságtól mentette meg a fővárost és 11 év alatt 2300 milliárd forint fejlesztés valósult Budapesten.

Varju László arra ismét arra kérte a kormányt, hogy tegyen eleget kötelezettségeinek, és segítsen abban, hogy a főváros működése rendben legyen.

Korábban írtuk

Soltész Miklós viszonválaszában arra hívta fel a figyelmet: Karácsony Gergely főpolgármester hónapokig csak a kampányra fordított időt, a városvezetésre nem.