Fotó: Orbán Balázs, Facebook
Hirdetés

Orbán Balázs az MCC Üzleti Ismeretek Műhelye által szervezett eseményen hozzátette, a magyar gazdaság akkor lehet nyertes, ha a növekedési feltételeket magyar, helyi, régiós tudásból teremti meg.

Kiemelte, a gazdasági kitörés, felemelkedés elválaszthatatlan az oktatás és a tehetséggondozás ügyétől, aki képes ezt felismerni az lesz a 21. század nyertese. „Mi azért dolgozunk, hogy ennek Magyarország legyen a nyertese” – mondta.

Orbán Balázs ismertette, a konferencián mutatják be az MCC Üzleti Ismeretek Műhelyének a Kárpát-medencéről szóló, gazdasági témájú tanulmányát, amelyben nemzetstratégiai kérdésekről is szó esik.

A Kárpát-medence szerves egységet, önálló gazdasági térséget alkot, és országai uniós tagok vagy az EU-ba tartanak, ami sokak szerint azt jelzi, hogy semmi akadálya az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, ám felhívta a figyelmet arra, hogy hiába van meg a lehetőség az együttműködésre a gazdasági kapcsolatok kiaknázására, azokat termőre is kell fordítani. Az sem mindegy, hogy ezt az itt élő népek vagy a régión kívüli szereplők teszik-e meg – jegyezte meg. 

Korábban írtuk

„A legjobb esélyünk ezért az, hogy szövetkezünk egymással és összeadjuk erőinket, azt már jól tudjuk, hogy mi lesz a következménye annak, hogyha hagyjuk, hogy a külső hatalmak egymással szembe fordítsák az itt élőket” – fogalmazott az MCC kuratóriumának elnöke. 

Az összefogásban a gazdaságnak kiemelt szerepe van: a gazdasági teljesítmény és a pénzügyi függetlenség erőt, magabiztosságot ad – mutatott rá. Hozzátette, akinek nincs erős gazdasága, annak igaza sem lehet, „nekünk most meg van a lehetőségünk arra, hogy közösen nagy erőt mutassunk fel”.

Orbán Balázs jelezte azt is, szeretnék, ha a tudás és a gazdasági teljesítőképesség terén is megerősödne a Kárpát-medence, mert ez a két dolog szervesen összefügg egymással.