A nemzeti egységről – a híd, ami nem köt össze

Molnár Zsolt napirend előtti felszólalása a Parlamentben – A nemzeti egységről – a híd, ami nem köt össze – címmel.A Lánchíd nem lehet ellenzékben, de amikor Önök nemzeti egységről beszélnek, akkor Önök meggyalázzák a magyar történelem azon korszakát, amikor a reformkor nagyjai saját vagyonukból megkezdték annak felépítését. Önök ezt a szimbólumot szét akarják szakítani, rárontanak a nemzetre, azzal, hogy kicsinyes politikai érdekektől vezérelve büntetik a fővárosiakat. Mit gondolnának Önökről a hídegylet tagjai, amikor stadionra van pénz, kisvasútra van pénz, szuper drága tűzijátékra van pénz, de a nemzet jelképére, a Lánchídra nincs? Márpedig mi fel fogjuk újítani ezt a hidat. Mi, szocialisták a magyar emberekért, a közös ügyünkért, a Lánchídért dolgozunk és erről megkérdeztük a fővárosiakat is. Fejezze be a Fidesz az árokásást, a nemzet megosztását! Legalább az olyan ügyekben emelkedjen felül a pártos érdekein, mint a nemzet egyik jelképe, közös ügye, a Lánchíd felújítása!

Gepostet von MSZP am Montag, 29. Juni 2020
Hirdetés

Molnár Zsolt (MSZP) a kormányoldalt bírálta a Lánchíd felújítása miatt, mert szerinte a kormánypártok és a kabinet kicsinyes politikai érdektől vezérelve bünteti a fővárosiakat, hatalmi játszmákat játszanak.

Tűzijátékra, kisvasútra, stadionra van pénz, de a Lánchídra, a nemzet szimbólumára nincs 8 milliárd forint – mondta.

Arra kérte a kormányoldalt, hogy fejezze be az árokásást, a nemzet megosztását.

Korábban írtuk

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: a Lánchíd felújítása fontos, ezért döntöttek a beruházás támogatásáról. Megjegyezte: azt viszont nem értik, hogy a jelenlegi városvezetés miért nem csinál semmit. Mint mondta, a főváros számláján 94 milliárd forint van, illetve 180 milliárd áll rendelkezésre államkötvényben, miközben a teljes felújítás, beleértve az alagutat is, 44 milliárdba kerül.

Nem a kormányzati támogatás, hanem a politikai akarat és a tehetség hiányzik – értékelt, és azt ajánlotta az MSZP-s képviselőnek, hogy inkább a városházán lobbizzon, hogy az ott lévők tegyék a dolgukat.