Trianon: a múltról és a jövőről

Hiller István napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Trianon – a múltról és a jövőről" címmel.

Gepostet von MSZP am Mittwoch, 3. Juni 2020
Hirdetés

A világ magyarságának közös fájdalmaként, nemzeti sorstragédiaként beszélt Trianonról napirend előtti felszólalásában Hiller István (MSZP), aki arra is kitért: az első világháborút lezáró békerendszer nemhogy feladatának nem felelt meg, de magában hordozta az újabb, még pusztítóbb világégés csíráját.

A szocialista párti politikus arra emlékeztetett: az első világháború győztes hatalmai visszatértek ahhoz az évszázadokkal korábban meghaladott felfogáshoz, hogy „a győztes szétszedi, kizsigereli és megalázza a vesztest”.

A mi megítélésünk szerint a magyarság és az európaiság ügyének összekapcsolása a helyes út, meggyőződésünk, hogy hazánk európai uniós tagsága és annak hosszú távú fenntartása a legmegfelelőbb – hangoztatta Hiller István. Hozzátette, nem gondolja, hogy az EU automatikusan mindent megold, de azt igen, hogy országos és nemzeti érdekeink érvényesítéséhez ez a legmegfelelőbb keret.

Korábban írtuk

„Magyar az, akinek fáj Trianon” – kezdte válaszát Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, hangsúlyozva, a magyarok döntő többsége egyetért ezzel a kijelentéssel. Arra biztatta a felszólalót: segítsen abban, hogy e kérdésben a baloldaliak fejében is szülessen meg a rend.

Hangsúlyozta: a magyar-magyar kapcsolatok Trianon óta nem voltak olyan élettel és bizalommal teliek, mint most.

Válasz Hiller István alelnök Trianonról szóló napirend előtti felszólalására„Tisztelt Ház, tisztelt Alelnök…

Gepostet von Orbán Balázs am Mittwoch, 3. Juni 2020