Kunhalmi Ágnes (MSZP) arról érdeklődött, hogy a kormány miért nem segít a szombathelyi háziorvosoknak az oltásban. A miniszterelnök szerint nem lehet politikát csinálni a járványkezelésből, az ellenzéki vezetésű Szombathelyen mégsem segítenek az oltópontok felállításában – mondta.

Hirdetés

Orbán Viktor válaszában arra kérte az ellenzéket, hogy állítsa le az oltásellenes kampányt. Felelőtlenség arra felszólítani az embereket, hogy a kínai vagy az orosz vakcinát ne vegyék fel – vélte. Hozzátette: már félmillió embert beoltottak ezekkel, és ha nem tették volna, közülük többen már meg is halhattak volna.

Kunhalmi Ágneshez intézett válaszában Orbán Viktor úgy fogalmazott:

– Szeretném önt emlékeztetni arra, hogy minden olyan ember, akinek azért megy tönkre az egészsége vagy azért hal meg, mert nem vette fel az oltást – hiszen önök arra biztatták, hogy ezt ne tegye meg –, az ő állapotukért, esetleges halálukért önöket terheli személyesen a felelősség.

Korábban írtuk

Közölte: több mint ötezer háziorvosi, 629 kórházi és 140 szakrendelői oltópont van, összesen 5774. Nem oltópontból nincs elég, hanem vakcinából, de ha lesz elég oltóanyag, az oltópontok számát is tudják növelni – magyarázta.

Kunhalmi Ágnes közölte: a több oltópont követelése nem oltásellenesség. A halálozási adatokat tekintve pedig az élbolyban van Magyarország – fűzte hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: minden vakcina jobb, mint belehalni a járványba.

Arra kérte a közigazgatás szombathelyi vezetőjét, hogy segítsenek a háziorvosoknak, hogy be tudják adni az oltásokat – mondta.

Hogy is van ez?

Kunhalmi Ágnes azonnali kérdése a Parlamentben " Hogy is van ez? " címmel.Miért nem engedték, hogy a szombathelyi önkormányzat, az MSZP-s polgármester a kialakított oltási pontokkal segítse az oltási folyamatot sikeresebbé tenni? Miért nem készültek fel a második, majd a harmadik hullámra megfelelően? Miért hárítja a felelősséget, miniszterelnök úr, hiszen 17 ezer áldozat mutatja eddig az ön által előrevetített "védekezési eredményességet"?

Posted by Magyar Szocialista Párt on Tuesday, March 16, 2021