A gázszállítási szerződés kibővítése volt az egyik fontos téma kedden Moszkvában, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor találkozóján. Magyarország ugyanis szeretné megemelni az éves gázmennyiséget további egymilliárd köbméterrel. Az orosz elnök szerint ez a többlet nem jelent majd gondot.

Hirdetés

„Értjük, hogy ezek a kérdések miért merülnek fel, mi tudjuk, hogy az európai gáztározókban a gáz mindössze 40 százaléknyi. Az európai partnereinknél lesznek problémák jövőre, de Magyarországnak nem lesznek ilyen problémái”

– jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy kiemelt fontosságú az Oroszország és Magyarország közötti hosszú távú gázszállítási szerződés.

„Ha van orosz gáz, akkor van olcsó ellátás a magyar családoknak, és van rezsicsökkentés. Ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés. Ezért van nagy jelentősége az összes magyar háztartás szempontjából, hogy ma sikerült megállapodnunk, vagy nagyon közel kerültünk ahhoz a megállapodáshoz, hogy egymilliárd köbméterrel több legyen az éves garantált orosz gáz Magyarországon

mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor a közösségi oldalára is feltöltött egy videót a találkozóról, amelyen Moszkvában arról beszélt, hogy az Európai Unió legtöbb tagállamában elszálltak az energiaárak.

Korábban írtuk

Hazánk azonban – köszönhetően az oroszokkal kötött hosszú távú szerződésnek – kivétel ez alól.

A cikk teljes terjedelmében IDE kattintva érhető el.