Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Orosz Anna (Momentum) a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettesének kegyelmi ügye miatt bírálta a kormányt. Szerinte a kabinet nem vállalta a felelősséget az ügyben, nem kért bocsánatot az áldozatoktól. Ehelyett „elvitette a balhét két nővel” – utalt Novák Katalin volt államfő lemondására és Varga Judit volt igazságügyi miniszter visszavonulására a közélettől.

Jelezte, hogy a Momentum gyermekvédelmi javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek, és arra szólította fel a kormányoldalt, támogassa az ebben foglalt intézkedéseket: erősítse meg a gyermekjóléti alapellátást, növelje a gyermekvédelemre jutó forrásokat, nevezzen ki gyermekjogi ombudsmant és növelje a gyermekjogi képviselők számát.

Rétvári Bence, a belügyi tárca államtitkára válaszában egy „pedofil ügyet” kért számon Orosz Annán, amely az újbudai önkormányzat fenntartásában lévő óvodát érint.

Az államtitkár arra hivatkozott, hogy három évig a momentumos politikus volt a köznevelésért felelős alpolgármester a kerületben. Arra szólította fel az ellenzéki képviselőt, hogy mielőtt másokkal szemben vádaskodik, először ebben az ügyben szólaljon meg.

A felszólalást és az államtitkári választ jobb minőségben IDE kattintva tudják megtekinteni (kb. 60 perccel a kezdés utánra kell tekerni)

Korábban írtuk