Altorjai Anita a műsorban úgy fogalmazott: egy közszolgálati televízió feladata az ismeretterjesztés, a hidak építése közösségek között, és morális kötelezettség is felhívni a figyelmet a rászorulókra is. Emlékeztetett: a Jónak lenni jó! első adásában tizenkét éve Böjte Csaba gyermekvédelmi szervezetét támogatták, azóta sokaknak tudtak segíteni. Kiemelte a koronavírus-árváknak szervezett gyűjtést, amelyen rekordösszeg, 300 millió forint gyűlt össze.

Hirdetés

A vezérigazgató méltatta a közmédia dolgozóit, akik közül tavaly a Bartók rádió, idén az M4 Sport ajánlotta fel a Prima Primissima díjjal járó pénzjutalmát, a Dankó rádiót és sok kollégát, akik munkájukkal és felajánlott adományaikkal segítették az akciót.

A közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő jótékonysági akciójával – amely idén a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja – a Semmelweis Egyetem Alapítványt lehet segíteni a 13600-as telefonszám tárcsázásával és a 04-es azonosító megadásával, vagy SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra. Minden hívás és sms 500 forintos adományt jelent.

Emellett idén is lehet ismert emberek által felkínált tárgyakat venni, amelyek többségét a Jónak lenni jó! honlapján – https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/ – fix áron lehet megvásárolni, néhány különlegesebb darabot pedig a közmédia vasárnapi egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

Korábban írtuk

A túl korán vagy a rendellenességgel született gyerekek különösen gondos odafigyelést, komplex támogatást igényelnek, ellátásukban országos szinten a Semmelweis Egyetem szerepe alapvető. A Semmelweis Fejlődéstámogató Központ megújításának célja, hogy megháromszorozódjon az ellátott gyerekek száma, és a jelenlegi 650-700 helyett mintegy 2 ezernek tudjanak ellátást biztosítani évente. A jelenlegi 3-5 éves korhatárt bővítve a jövőben 8 éves korukig szeretnék nyomon követni az egyetem klinikáin kezelt koraszülötteket és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élőket.