A közleményben azt írták: az M1 a leghosszabb műsoridővel, 6 óra 20 percben közvetítette a 2022-es országgyűlési választások eseményeit. A vasárnapi műsorfolyam az idei rekordnézettséget is meghozta a közmédia hírcsatornájának, az M1 volt a piacvezető a teljes és a felnőtt népesség körében is – tették hozzá.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint az április 3-i országgyűlési választásról több adó is folyamatosan tájékoztatta a nézőket. Az M1 a leghosszabb műsoridővel, 18.30-tól 6 óra 20 percen keresztül számolt be a választásról, osztotta meg a legfrissebb részvételi adatokat és mutatta meg a választókörzetekben kialakuló sorrendet, annak alakulását a beérkező feldolgozottsági adatok függvényében.

Az M1 választási műsorába a népesség negyede, 2 millió 170 ezer fő kapcsolódott be – emelték ki. Azt is megjegyezték: a nézők az M1 műsorát választották a leghosszabb ideig is. A műsorfolyam egy percre jutó átlagos nézettsége 454 ezer fő volt. A különböző csatornák választási műsorai közül, a legtöbb időt – 80 percet – a nézők az M1 választási műsorára szántak – írták.

Az egész napot tekintve minden harmadik ember, a népesség több mint 34 százaléka választotta az M1-et – mutattak rá a közleményben.

Korábban írtuk