Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) olyan iskolákról beszélt, ahol tanárhiány van, és ahol a helyzetet a járvány még súlyosbította.

Ismertette a szülők aggodalmait a járványhelyzetben, és feltette a kérdést: hogyan fordulhatott elő, hogy 5 milliárd forint értékű Covid-19 tesztet semmisített meg a kormányzat. Miért nem adták oda ezeket a családoknak? Szerinte elpocsékolták az adófizetők pénzét.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában emlékeztetett a tizenhét évvel ezelőtti, a kettős állampolgárságról szóló népszavazásra, ahol az akkori kormány magyart magyar ellen uszító kampányának a kérdező képviselő volt a plakátarca.

Fotó: Facebook, Facebook (képernyőfotó), szerk.
Bangóné napjainkban és 2004-ben

Szerinte Bangóné Borbély Ildikó ezzel bűnt követett el a magyarság ellen, amiért elnézést kellene kérnie, ahogy azt párttársa, Mesterházy Attila is megtette azóta.

Korábban írtuk

Emlékeztetett a szocialista kormányok intézkedéseire, a vizitdíj vagy a kórházi napidíj bevezetésére, hangsúlyozva: ilyen körülmények között az emberek lényegesen rosszabbul viselték volna a járványt.

Szerinte az ország azért állt jól korábban is az átoltottsággal, és most is a harmadik vakcinák felvételével, „mert nem hallgattunk önökre”.

Bangóné ezután felháborodva követelte, hogy inkább kérjen Rétvári Bence bocsánatot.

Viszonválaszában az államtitkár rámutatott, inkább a többlethalálozás adatait kellene figyelnie Bangónénak.