Hirdetés

„Horváth Csaba, Tóth Csaba és Molnár Zsolt egy korrupciós botrány szereplői! Ami közös bennük, hogy az MSZP tagjai és sok tíz millió forint kenőpénzt kaptak F. Zsolttól” – írta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet részleteket közölt Fuzik Zsolt vallomásából, aki az utóbbi évtizedek legnagyobb fiktív számlázási ügyében gyanúsított, és vádalku keretében buktatta le a baloldali politikusokat.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül egy harmadik szocialista politikus, nevezetesen Molnár Zsolt kaphatott vesztegetési pénzeket Fuzik Zsolttól. Az MSZP-s honatya az iratok szerint 40 millió forintot vett át a budapesti Olimpia Parkban. A kenőpénzeket átadó férfi Baja Ferencnek, az MSZP egykori nagyágyújának is harmincmillió forintnyi összeggel tömte ki a zsebét.

A Magyar Nemzet információi szerint a költségvetési csalással gyanúsított Fuzik Zsolt 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal, és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. A férfi ráadásul vállalta a hazugságvizsgálatot is, a poligráf szerint igazat mondott, amikor a vesztegetésekről vallott.

Budai Gyula úgy látja, Karácsony Gergely zuglói polgármesterként nyakig benne volt a parkolási bizniszben. Budai Gyula bejegyzésében azt állítja, hogy Karácsony Gergely írt alá minden parkolási szerződést, így tudnia kellett a mutyiról, és neki is juthatott a korrupciós pénzből.

A fideszes képviselő szerint várhatóan rengeteg kérdésre kell majd válaszolnia Karácsony Gergelynek az ügyészségen.

Korábban írtuk