„Bajnait a világért nem tagadnám meg, sőt, másként mondom: Sorostól is boldogan fogadnék el pénzt”

Hirdetés

– mondta a hazai politikába nemrég visszatérő Juhász Péter, akinek szemlátomást azonnal Soros György jut eszébe Bajnai Gordon volt miniszterelnök neve hallatán.

A Momentum által támogatott, a főváros V. kerületében induló polgármesterjelölt a Magyar Hang Kompország című műsorában elmondta, nyáron találkozott utoljára a baloldalt több milliárd forinttal támogató Action Democracy-hoz is köthető Bajnaival, a bajai halászléfőző fesztiválon, azelőtt pedig talán négy-öt éve.

– De boldogan beszélnék vele – fogalmazott Juhász. Azt azonban egy kissé csalódottan jegyezte meg, hogy nem tud arról, hogy most éppen lenne pénzosztás Sorosék háza táján.

A Magyar Nemzet emlékeztet, a Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Soros György spekuláns közötti kapcsolatot erősíti, hogy Korányi Dávid, Bajnai volt államtitkára az alapítója annak az Action for Democracy nevű szervezetnek, amelyen keresztül milliárdok érkeztek a 2022-es kampány alatt a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz, és a teljes baloldalhoz. A napokban nyilvánosságra került videófelvételekből pedig egyértelműen kiderül, hogy maga Soros György volt az Action for Democracy legnagyobb adományozója.

Ráadásul a legutóbbi országgyűlési választások alatt a hazai baloldalhoz érkező pénzek nagy része pont a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálónál kötött ki.

Mint kiderült, az Action for Democracy nevű amerikai szervezet összesen 3,176 milliárd forintot utalt Magyarországra a 2022-es országgyűlési választás kampányában, amely nagy része – 1,84 milliárd forint – Márki-Zay Péter mozgalmához, a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) került. A jelentés szerint az amerikai támogatások végső kedvezményezettje, illetve magyarországi elosztóközpontjai a DatAdat-cégcsoport és az Oraculum 2000 Kft. voltak. A két cég összesen 3,55 milliárd forintot költött el a kampányban.

A DatAdatnál dolgozik egyébként Juhász Péter egykori társa, az Együtt másik volt társelnöke, Szigetvári Viktor is.  

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk