Sajátos politikai Stockholm-szindrómában szenved a magyar ellenzéki sajtó, amely a maga által gyártott, ostoba álvalóság rabjává lett – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az ECHO TV Bayer show című műsorában. A kormánypárti politikus Jean-Claude Juncker NATO-csúcs utáni botrányos viselkedését és az azt követő magyarázkodást pedig kommunista tempónak nevezte. 

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Hosszú évek óta klasszikus mantrája az ellenzéki médiának, hogy Orbán Viktor teljes nemzetközi elszigeteltségben létezik, az EU-s tanácskozásokon mindenki hátat fordít neki. Ehhez képest a valóság az, hogy csak az elmúlt szűk tíz napban Orbán Viktor számos, a világ legmeghatározóbb állam- és kormányfőjével találkozott, többnyire az érintett partnerek meghívására – fejtette ki Deutsch Tamás.  

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint sajátos politikai Stockholm-szindrómában szenved a magyar ellenzéki sajtó, amely a maga által gyártott, ostoba álvalóság rabjává lett.

Deutsch Tamás az LMP-ben zajló eseményeket kabarénak nevezte, ugyanakkor hozzátette, drukkol a pártnak, hogy sikerre vigye abbéli elképzelést, hogy megmarad a Fidesz-KDNP riválisaként és nem hagyja, hogy a PC-politikát elváró, ezt kikényszeríteni akaró értelmiség belekényszerítse a szociálliberális együttműködésbe.  

Az LMP kapcsán az EP-képviselő úgy fogalmazott: vannak még a pártban olyanok, akik a schifferi-vonalat képviselik, ők azonban nem annyira ismertek. A Fidesz politikusa hangsúlyozta, nem akar abba a hibába esni, amibe korábban az ellenzék, hogy megmondja, milyen legyen a kormány versenyképes ellenzéke. Mindemellett szerinte az országnak is jót tenne, ha lenne egy olyan politikai irányvonalat követő ellenzék, mint az LMP, szemben a választók számára indifferensé vált MSZP, DK, Párbeszéd formációkkal.

A Stop Soros miatt indult kötelezettségszegési eljárás mutatja, hogy jó a törvény – húzta alá Deutsch Tamás.

Ma fokmérő, ha Magyarország valamit jól csinál, akkor a mai európai, fősodratú politika elit felhorgad – tette hozzá. Véleménye szerint nincs baj azzal, hogy kötelezettségszegési eljárás indult. Ez a normál menetrend, ha az EU valamely tagállama és az Európai Bizottság között vitás jogi kérdés merül fel. Magyarország számára minden ilyen eljárás megnyugtató eredménnyel zárult, mert rendezett szabályrendszerben lehetett az érveket, ellenérveket felsorakoztatni. Nem erő alapon dőlnek el a dolgok, hanem világos, szabályozott, normatív módon – fejtette ki Deutsch Tamás. 

Gyalázatosnak és kommunista tempónak nevezte Deutsch Tamás, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hazudozásba menekült ahelyett, hogy elismerte volna alkoholproblémáját, miután a NATO-csúcsot követően előkerült egy felvétel, amelyen támolyogva, segítséggel tudott csak felmenni az emelvényre. 

A teljes adás: