Fotó: MTI, archív, szerk.
Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

Szanyi korábban „aktív nácinak” nevezte az október 11-i, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi választáson induló jobbikos – de a DK-tól a Momentumig a többi balliberális párt támogatását is élvező – jelöltet, Bíró Lászlót. Bolgár György viszont, derül ki az ISZOMM alelnökének írásából, klubrádiós műsorában „tolta az összefogásos mantrát, ami technikailag nyilván magyarázható, csak éppen maga a zsákutca”.

„Az olvasóknak említem, hogy az évtizedek óta kedvelt műsorvezető, Bolgár György és beszélgetős műsora ezúttal picit más volt, mint a szokványos, ahol a műsorvezető – elvileg – újságíróként moderál.

Nem tudom, »Drágabolgárúr« mikor írt legutóbb újságot, de most inkább egy igazi neonáci aktivista szerepébe ugrott, s ahogy az egyik beszélgetőpartnere szemére is vetette, védte a védhetetlent.

Politikai veteránként kicsit máshogy értelmezem a belpolitikai híreket, főleg hogy a szereplők szinte mindegyikét jó ideje személyesen ismerem. Van fogalmam a személyes ambícióikról, s többé-kevésbé átlátom az érdekeiket. Nos, hadd ne kerteljek! A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerület esete ugyanúgy más, amint a többi 105 körzet esete is más és más.

Ezt (ezeket) nem lehet elintézni budapesti liberális lefetyeléssel, pontosabban lehet, de az azzal az »eredménnyel« jár, ami van 10 éve: totális ellenzéki sikertelenség”

– írta Szanyi a Munkások Újságja honlapján.

Az ISZOMM-alelnök szerint csak a „politikai vakoknak” adhatnak reményt a tavalyi budapesti és megyeszékhelyi önkormányzati sikerek, az önkormányzati térségek és az országgyűlési körzetek ugyanis gyökeresen eltérnek.

„Ám »Drágabolgárúr« tévedései ennél sokkal súlyosabbak. Ő igenis akar adni egy esélyt a náciknak. Mondván, hogy a szélsőségből elindultak valami mérsékeltebb irányba, s ezért szeressük őket! És most hadd forduljak a műsorvezető felé.

Egy szart, Gyuri! Arról van szó, hogy sem a DK-nak, sem a Momentumnak, sem az LMP-nek, sem a Párbeszédnek, sem a Liberálisoknak gyakorlatilag egy megveszekedett emberük sincs a kistelepülések világában, s a Jobbiknak vagy az MSZP-nek is alig, ha egyáltalán. A konkrét választókörzetben pedig ez az összes párt 30 tagot se tudna felmutatni, miközben a lakosság 30 százaléka, kábé 30.000 ember cigány. Nos, nem volt véletlen Setét Jenő polgári aktivista kifakadása, hogy a magát ellenzéknek mondogató asztaltársaság azt a helyzetet tolja a cigányok képébe, hogy ebben a – lélegzetelállítóan gyönyörű – térségben választhatnak a Fidesz és a Jobbik közül. Vérlázító!”

– fogalmazott Szanyi Tibor, aki persze nincs híján az önbizalomnak, szerinte ugyanis az általuk támogatott jelölt a jobbikos-balliberális indulót és a fideszes Koncz Zsófiát is le fogja győzni…

Korábban írtuk