Fotó: MTI/Kovács Attila
Budapest, 2022. december 8. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivõje (k), miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédõ díját a Novotel Budapest Congress Center Bartók termében 2022. december 8-án. Mellette Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke (j) és Zétényi Zsolt jogász.
Hirdetés

A Regőczi Alapítvány nevében Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége vette át a díjat. Az elismerésben évről évre olyan személyeket és szervezeteket részesít a CÖF-CÖKA, akik kiemelkedő munkát végeznek nemzeti érdekeink védelme, érvényesítése érdekben. Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke a díjátadót megelőző sajtótájékoztatón bejelentette: a CÖF-CÖKA felszólítja az Egyesült Államokat és az Európai Tanácsot, hogy azonnal hívják tanácskozásra Ukrajna és Oroszország képviselőit az ukrajnai háború lezárása, a béke megteremtése érdekében.

Egyúttal javasolják, hogy a népfelség elve alapján kérjék ki az Európai Unió lakosságának véleményét arról, hogy békét vagy háborút szeretnének – tette hozzá Csizmadia László. A sajtótájékoztatón bemutatták az Összefogunk című kötetet, amely 244 oldalon, 15 szerző közreműködésével, mintegy száz fényképpel mutatja be a CÖF-CÖKA 2009-es alapítása óta folytatott tevékenységét.

Fotó: MTI/Kovács Attila
Budapest, 2022. december 8. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédõ díját a Novotel Budapest Congress Center Bartók termében 2022. december 8-án. Mellette Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke (b) és Fricz Tamás, a CÖF-CÖKA kurátora.

Németh Miklós Attila, a könyv szerkesztője arról beszélt, a rendszerváltást követő időszakban a társadalom szerveződését megnehezítette, hogy nem az értékek mentén alakultak a politikai pártok, hanem az emberek a pártokban keresték az értékeket. Ugyanakkor a CÖF-CÖKA megalakulása, vagyis a „civilség” lehetőséget nyújt az értékteremtésre és ennek alapján az értékrend felépítésére a társadalom tagjai számára – fogalmazott. A kötet a Méry Ratio Kiadó gondozásában látott napvilágot.

Korábban írtuk