Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

Kiszorítják a negyven év feletti, gyermeket vállaló nőket a támogatásokból, a gépjármű-támogatásból az 1-2 gyerekes családok szorulnak ki; a nagymamagyedet csak az aktív foglalkoztatottak vehetik igénybe, a bölcsődeépítési programot pedig számtalanszor megígérték, de a férőhelyek száma nem nő – rótta fel. Úgy összegzett: a kormány a jól keresőket, a sokgyerekeseket és az új lakást vásárlókat támogatja.

Kifogásolta, hogy a tartós bentlakást biztosító idősotthonokban 53 ezer férőhely van, de csak 51 ezer helyet töltöttek fel, miközben 34 ezren várakoznak a bekerülésre.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tipikus osztályharcos felszólalásként értékelte a képviselő szavait, mondván, ellentétet szít társadalmi csoportok között.

Elmondta, az Eurostat adatai szerint míg 2010-ben 38 százalék volt a szegénységgel veszélyeztetett gyermekek aránya Magyarországon, most már jóval az uniós átlag alatt, 23 százalékon van ez az arány. A családtámogatások mindenkin segítettek, így a nehéz helyzetben lévő családokon is – közölte.