Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Mélységi információgyűjtés indulhat arról, hogy felderítsék azt, milyen szándékkal jött létre és kik finanszírozták a struktúrát – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Horváth József arról, hogy megkezdődött a titkosszolgálati vizsgálat a baloldal külföldi kampányfinanszírozásának ügyében. Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója hozzátette: a kampánypénzek mögött egy évek óta fennálló, felépített struktúrát láthatunk. Mint mondta, az ügy mélységi feltárása után lehet a jog eszközével élni.

Meghatározott eszközökkel a nyilvánosságra nem tartozó vizsgálat indulhat. Ennek egy részét később a nyilvánosság is megismerheti – jegyezte meg Horváth József. Továbbá kiemelte: a titkosszolgálati vizsgálat során többek között a külföldi partnerszolgálatoktól is kérhetnek információkat.

Mint ismert, az elmúlt hetekben – Márki-Zay Péter elszólásának köszönhetően – derült ki, hogy kétmilliárd forint körüli összegből gazdálkodott az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) a választási kampányban, és még nyáron is több száz millió forint érkezett Amerikából a mozgalom számlájára. A támogatások az Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkeztek.

Kiderült az is, hogy a dollárokból nemcsak Márki-Zay mozgalmához jutott, hanem ahhoz a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdathoz is, amely illegálisan, lopott adatokkal dolgozhatott a választási eredmény befolyásolásán.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk