Nem a gazdaságmentő csomag, hanem a Fidesz hazugsága történelmi léptékű – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Tordai Bence am Montag, 18. Mai 2020
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) értékelése szerint nem igaz az, hogy Magyarország a járvány ellen legsikeresebben védekező országok között van, szerinte a kormány tíz éve „rohasztja le” az egészségügyet és a miniszterelnök mellett az egészségügyért felelős Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is alkalmatlan volt feladatára.

Szóvá tette, hogy a gazdaságmentő csomag a GDP 4,5 százalékát teszi ki. Sürgette a válságkezelő alapjövedelem bevezetését és úgy látta, a felelősség áthárítása jól megy a kormánynak. Nyilván Karácsony Gergely felelős mindenért, vagy ha nem, akkor Brüsszel, az ellenzék, vagy Soros – hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az alapjövedelemről azt mondta, az ugrás lenne abba az időbe, amikor jobban megérte segélyből élni, mint dolgozni és ezt az időszakot nem akarják vissza.

Korábban írtuk

Aknamunkával vádolta a Párbeszédet a járvány elleni védekezésben azért, mert támadta a kormányt a határon túliaknak juttatott védőfelszerelések miatt. Ez a létező leggyalázatosabb folytatása a december 5-i politikának – közölte. Hozzátette: Müller Cecília munkáját egy lejárató videóval „támogatták”. Az államtitkár köszönetet mondott a tisztifőorvosnak az alázatos helytállásért.

Értékelése szerint a párbeszédes főpolgármester a múlt héten csúcsra járatta a döntésképtelenséget és a másra mutogatást. A döntések hiányát a fővárosban ne kenjék a kormányra – közölte.