Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) korrupciós botrányt vizionálva arról beszélt: Kövér László egyik munkatársa létrehozott egy határon túli magyarokat támogató alapítványt és 240 millió forintból vásárolt egy budai lakást, amelyet a házelnök kabinetfőnöke „vagy legalábbis családja” használ.

Az ellenzéki politikus azt kérdezte: mire költik a tehetséges határon túli fiatalok támogatására adott pénzt?

Tordai Bence a következő nyitóérveléssel állt elő a parlamentben: „Kövér László – számos hibája mellett – olyan politikusként van számon tartva, mint aki az utolsók között fog korrupciós botrányba keveredni. Most ez is megtörtént. Ebből logikailag az következik, hogy már minden fideszes és nyilván KDNP-s képviselőnek is van korrupciós botránya.” Tordai csúsztatásokkal tűzdelt, szerencsétlen elmélkedésében persze semmilyen logikai kapcsolat nem fedezhető fel. De az azonnali kérdésére adott válaszból kiderült, nem is ez a legnagyobb baj Tordai felszólalásával.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára válaszában aztán közölte: a 2019-ben létrejött alapítvány kizárólag magánadományokból működik, tagjai magánszemélyek, semmiféle közpénzt nem kezeltek és nem kezelnek most sem.

Korábban írtuk

Így a közpénzeket nem kezelő alapítvány ügyei nem érintenek kormányzati hatáskört, ezért arra kérte a képviselőt, hogy forduljon az alapítványok törvényességi felügyeletét biztosító intézményekhez.