Vádbeszéd az Orbán-kormány ellen – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Vádbeszéd az Orbán-kormány ellen – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Posted by Tordai Bence on Monday, March 1, 2021
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) azzal kezdte beszédét: nem napirend előtti felszólalást, hanem „vádbeszédet” mond az Orbán-kormány ellen. Vádolom az Orbán-kormányt több ezer ember elkerülhető halála okán, több tízezer magyar gyászoló magyar ember nevében, több százezer megszűnt munkahely miatt és mindazon milliók nevében, akik most nélkülöznek – fogalmazott.

Úgy értékelt: a kormány járvány elleni védekezése és a munkahelyek megvédése is kudarcot vallott, de az oltási terv kivitelezése is szakszerűtlen. Szerinte a kormány a politikai szempontokat a szakmaiak elé helyezte, és nem kötött le 1,8 millió adag biztonságos Moderna-vakcinát csak azért, hogy „henceghessen” a nem bevizsgált, keletről jövő oltásokkal. Tordai Bence semmittevéssel, és lustasággal is megvádolta a kabinetet, amiért szerinte nyáron „adriázással”, „dubajozással” töltötték az időt, most pedig elengedték a tesztelést és a kontaktkutatást.

„Egyértelmű, hogy az Orbán-kormány minden vádpontban bűnös, az ítéletet pedig a történelem ítélőszéke előtt a magyar polgárok fogják kimondani 2022 tavaszán” – mondta.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy reagált: a képviselő vádolt, pedig védekeznivalója a magyar baloldalnak, az ellenzéknek több van. Úgy vélte: nehezen lehet találni a világban olyan ellenzéket, mint a magyar baloldal, amely a járvány időszakában saját politikai érdekei szerint döntött, azt állította külföldön, hogy a parlament nem ülésezik, és nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását sem.

Hangsúlyozta: Magyarország a leghamarabb oltó 3 ország között van, és az átoltottság – amely jelenleg az EU-ban nem éri el 5 százalékot – Magyarországon a 6 százalékhez közelít, köszönhetően annak, hogy nem csak Brüsszelből származó vakcinákkal oltanak.

Úgy összegzett: az ellenzék a járvány elhúzódására játszik politikailag, és a választók erről is véleményt fognak mondani.

Korábban írtuk