Fotó: Echo TV, képernyőkép

Toroczkai László cáfolta, hogy csalás történt volna a Jobbik tisztújításán, azt viszont leszögezte, hogy nem voltak egyenlőek a feltételek.

Cáfolta az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában Toroczkai László, hogy csalás történt volna szombaton a Jobbik tisztújító kongresszusán, ahol a küldöttek pártelnökké választották Sneider Tamást. Ásotthalom polgármestere ugyanakkor állítja, nem voltak egyenlőek a feltételek. A politikus arról is beszélt, hogy új párt alapítását nem, de a Jobbikon belüli platform létrehozását tervezi.
Toroczkai László felhívta rá a figyelmet, hogy a párton belüli ellenfelei folyamatosan „turnéznak” a balliberális médiumokban, s az elnökválasztási kampányban komoly lejárató hadjárattal kellett szembesülnie.
A politikus egyetértett azzal a felvetéssel, hogy „úgy tűnik, tilosban jár”, hiszen nem a balliberális médiumok, hanem az ECHO TV stúdiójába ült be. Korábban számos jobbikos politikus – köztük Vona Gábor is – többször is leszögezte, hogy nem nyilatkozik televíziónak.
Örülnék neki, ha kialakulna egy olyan helyzet, hogy politikusok elmehetnek különböző televíziókba anélkül, hogy rögtön valamilyen stigmát, vagy bélyeget ragasszanak rá – tette hozzá.
Toroczkai László megerősítette: azt a sajtóhírt, hogy a tervek szerint a jövőben a Jobbikon belül jobban oda fognak figyelni arra, melyik párttag hogyan használja a Facebook közösségi oldalt. Úgy véli, ami a kongresszuson ezzel kapcsolatban elhangzott, az kifejezetten személyének szólt.
Ehhez képest az elmúlt két esztendőben elképesztően fegyelmezett katona voltam és tartottam a sort, annak ellenére, hogy ezért nagyon sok pofont kaptam – hívta fel rá a figyelmet az ásotthalmi polgármester.
Az alapszabály megvalósult módosítását Toroczkai László példátlannak nevezte, hiszen nincs még egy olyan párt Európában, ahol a pártelnökjelöltnek párt kell hoznia magával. Hozzátette: Dúró Dóra volt az egyetlen a frakcióban, aki merte nyilvánosan vállalni, hogy őt támogatja.
Arra a kérdésre, hogy akar-e új pártot alapítani, Toroczkai László kijelentette: a Jobbikon belüli platformalapításnak látja a legnagyobb valószínűségét. Meglátása szerint, ha most szakítana pártjával, a tagság fele követné őt, de ezt nem tervezi jelenleg.

A teljes beszélgetés:

(Echo TV)