Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) úgy fogalmazott, hogy a Fidesz tovább halad a putyini úton: a gazdaság helyett a propaganda dübörög, az EU-n belül egyedül itt van háborús veszélyhelyzet, folyik az újabb nemzeti konzultáció, most pedig „a legsötétebb diktatúrákra jellemző módon egy Gestapóra hajazó szervezet létrehozását tervezik”. Szerinte ezektől nem lesz olcsóbb a gáz, nem fognak jönni az uniós pénzek.

Miért nem azzal foglalkoznak, ami a dolguk lenne? – kérdezte. Közölte, továbbra is Magyarországon a legmagasabb az infláció, elszállt a költségvetési hiány, a tavalyinál kisebb a gazdaság teljesítménye, kevesebbet érnek a fizetések és nyugdíjak. Új rendszerváltást sürgetett, a demokrácia és jogállam, valamint az esélyteremtő és gondoskodó állam megteremtését javasolta.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára úgy értékelt, leginkább az MSZP van válságban.

Elmondta, az ország szomszédságában háború van, ráadásul magyar kisebbség él ott, ez egy súlyos válság, indokolt a veszélyhelyzet. Azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetett és azzal vádolta az ellenzéket, hogy háborúpártiak.

Korábban írtuk

Az uniós pénzekről azt mondta, az nem könyöradomány, azok járnak Magyarországnak, és elfogadhatatlan, hogy az ellenzék mindent megtesz azért, hogy ne érkezzenek meg ezek a források. Szerinte amikor az ellenzéki pártok lenézik a nemzeti konzultációt, akkor a magyar embereket nézik le.

Arról is beszélt, hogy az ellenzék joggal tart a szuverenitásvédelmi törvényjavaslattól.