Svédországban 2019 óta vetítik az iskolákban azt a Magyarországot lejárató oktatófilmet, amelyben Gulyás Márton is szerepel. A Partizán műsorvezetője a videóban többek között arról beszélt, hogy Orbán Viktor 2010-es megválasztása óta a demokrácia megszűnt létezni Magyarországon, a kormány korlátozza a sajtó- és szólásszabadságot és rendeletben szünteti meg a genderszakokat – ismerteti a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A nyilvánvaló hazugságokra semmilyen magyar kormányzati reakciót nem kértek, és a balliberális nyilvánosságban manapság divatos tényellenőrzés is elmaradt, az objektivitás elvárása a svéd közszolgálati vállalatnál vélhetően erre már nem terjed ki.

A filmben feltűnik még a hazánkból „kitiltott” CEU egyik oktatója, valamint Guy Verhofstadt és Judith Sargentini is. A kisfilmmel kapcsolatban még Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólalt a Kormányinfón.

Az ügyben most megszólalt a svéd közszolgálati műsorszolgáltató vezetője is, amely a botrányos „oktatófilmet” készítette. Kalle Sandhammar a Financial Times című lapnak nyilatkozva elmondta:

„Már önmagában is örömteli, hogy a magyar politikusok nézik az UR-t. Mélységes tudatlanság azt gondolni, hogy a svéd politikusok ellenőrzik az UR tartalmát.”

A lap megkereste a svéd külügyminisztériumot is, de nem nyilatkoztak.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk