„Nem hittük volna, hogy ismét eljön ez a nap. Nem hittük, hogy valaha szükségünk lesz még a ma már csak rossz emlékként porosodó tábláinkra. A táblákra, amelyekkel annak idején a Google székháza elé vonultunk és követeltük, ami jár nekünk: a szabad véleménynyilvánítás jogát. Most azonban ismét itt tartunk”

Hirdetés

– ismerteti a Facebookon meghirdetett esemény leírását a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet, néhány nappal ezelőtt törölték a Pesti Srácok 2022 szeptemberében elindított csatornáját, a PsTV-t a YouTube-ról. A csatornának több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi hetvenezer körül mozogtak, de volt olyan nap az elmúlt két hétben, amikor 240 ezer megtekintést produkált a csatorna. A történtek kapcsán a Google közleményben indokolta meg a Pesti Srácok YouTube-csatornájának megszüntetését.

„A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában”

 – írták.

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője a Magyar Nemzetnek adott interjúban megcáfolta a Google állítását.

– Hazug érvelésről van szó, hiszen a Pesti Srácok soha nem töltött fel gyermekek biztonságát sértő videót az internetre. Aki ismeri a munkásságunkat, az tudja, hogy a magyar sajtóban talán a legkeményebb oknyomozó cikksorozatokat, a pedofil bűncselekményekről szóló cikkeket éppen a Pesti Srácok írta

– mondta. Hozzátette: háttér-információkból, magyarázatokból nyilvánvalóvá vált számukra, hogy valójában az LMBTQ-témákat érintő videóikat kifogásolták a Google-nél.

„Most az utcán kell helytállnunk! Meg kell mutatnunk, hogy sokan vagyunk, és kiállunk a jogainkért, amelyeket Magyarország alaptörvénye is garantál. Meg kell mutatnunk, hogy egy túlméretezett techcég nem írhatja felül hazánk törvényeit”

– áll az esemény leírásában.

A szervezők arra kérik az embereket, csatlakozzanak hozzájuk pénteken, március 31-én délután 17 órakor a Google Dara utca 1–3. alatt található székházánál.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk