Olvasom a sajtót, és szinte hallom, hogy a baloldalon pukkannak a pezsgők.Nem jön az orosz vakcina, sikertelen a…

Posted by Menczer Tamás on Saturday, February 20, 2021
Hirdetés

Nem jön az orosz vakcina, sikertelen a keleti vakcinabeszerzés – most ezeket az álhíreket cáfolta meg az államtitkár:

  • A következő hetekre jelentős szállítmányokat várunk, a vakcina folyamatosan érkezik a jövőben, jelenleg is 100 ezer adag van úton.
  • Az orosz fél minimális csúszással teljesíteni fogja az első ütemben vállalt 600 ezer adagos mennyiséget, aztán pedig a további 1,4 millió adagot.

Én lennék a legboldogabb, ha a brüsszeli beszerzéseknél csak annyi lenne a csúszás, amennyi az orosz első ütemnél lesz, írta, hozzátéve, hogy a brüsszeli beszerzések késése azonban más nagyságrendet jelent.

Azért, hogy a jövőben kis csúszás se legyen, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai a jövő héten ismét Oroszországba utaznak, és további egy vagy két vakcinagyárban végeznek helyszíni vizsgálatot, így – ha mindent rendben találnak – ezekből is érkezhet oltóanyag Magyarországra – tudatta Menczer Tamás.

Május végéig pedig 3,5 millió emberrel tudunk többet beoltani, mint egy hasonló méretű uniós ország

Korábban írtuk

– emelte ki.

Minden egyes beérkező vakcina egy vagy – a fertőzésveszély miatt – inkább több ember életét menti meg – hangsúlyozta.

Már most jóformán egész Európa az orosz vakcinát akarja, legfeljebb a politikai támadások miatt nem merik bevallani. A kínai vakcinával hasonló a helyzet, és a vágyakozók száma csak növekedni fog – ismertette.

Mi azért vagyunk az unióban az elsők, mert már tavaly ősszel elkezdtük ezt a munkát

– húzta alá.

Az emberélet, a munkahely és az újraindítás ezúttal nagymértékben a gyorsaságon múlik, és a 3,5 millió embernek elegendő orosz és kínai vakcina hozzánk érkezik meg a leggyorsabban – zárta sorait az államtitkár.