Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke, önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje is átlép a DK-ba – ismerteti a párt MTI-hez eljuttatott közleményét a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A Gyurcsány-párt jelezte, továbbra sincs vége a feléjük irányuló átlépési hullámnak, és büszkék rá, hogy egy olyan ember érkezett közéjük, aki öt ciklus óta élvezi a pápaiak bizalmát.

Emellett a DK egyetért Grőber Attilával, hogy csak egy erős baloldal lehet a kihívója és alternatívája a jelenlegi hatalomnak, ezért fognak a jövőben együtt dolgozni egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért.

Grőber Attila a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben arról beszélt, hogy cselekvő akaratra, politikai dinamizmusra, világos jövőképre és elszántságra van szükség, és úgy látja, hogy ma a Demokratikus Koalíció az a politikai közösség, amely képes erre a feladatra.

Számos politikus hagyta hátra korábbi közösségét

A héten jelentették be, hogy Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja is átlép a DK-ba. Rajta kívül az utóbbi időben számos, korábban más párthoz tartozó politikus hagyta hátra korábbi közösségét a DK kedvéért.

A Gyurcsány-pártban folytatja például 2022-től Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi pártigazgatója és korábbi ország­gyűlési képviselője, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, a párt alapító tagja, de november óta a DK frakciójában politizál Szűcs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester (korábban az LMP, majd Párbeszéd tagja), valamint Déri Tibor egykor momentumos újpesti polgármester is – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk