Fotó: TV2, Tények Extra, képernyőkép
A felvételen látszik, ahogy a dolgozó rohamot kap. Munkatársai segítettek neki, Jakabék viszont a képsorok alapján nem mentek oda
Hirdetés

A megdöbbentő esetről tegnap este honlapunk elsőként számolt be. Azóta a csatorna bemutatta a biztonsági kamera felvételeit. Ezekből az derül ki, hogy bár a Jobbik országgyűlési képviselője látta, ahogyan rohamot kap a TV2 egyik munkatársa, mégsem segített.

A keddi késő esti Tények Extrában láttak napvilágot a biztonsági kamera felvételei. 

„Sokkos állapotban, félájultan rogyott össze a TV2 egyik dolgozója, miután a Jobbik szóvivője néhány emberével betört a TV2 épületébe” – hangzott el a műsorban.

Jakab Péter átugrotta a biztonsági kaput, amit a Népszava úgy tálalt, hogy „terroristának nézték a TV2-nél kopogtató jobbikost”

„A jobbikosok fenyegető, félelemkeltő akciója miatt a fiatal fiúnak halálfélelme volt és rohamot kapott, eközben Jakabékat egyáltalán nem érdekelte, hogy a fiú összeesett, nem akartak a segítségére sietni.” A fiúhoz végül mentőt kellett hívni.

A riportban egyébként nem esik szó arról, hogy a TV2 dolgozója terroristának hitte volna a jobbikosokat. Jakab ezt állította, amiből le is vezette, hogy a fideszes „agymosás” hibájából lett rosszul a férfi.

A videóban 0:46-tól látható a riport, benne a biztonsági kamera felvételeivel:

ifj. Lomnici Zoltán: Jakab magánintézménybe tört be

„Többféle jogsértés is megvalósulhat akkor, hogyha egy országgyűlési képviselő a képviselői jogosultságával visszaélve magánintézménybe hatol be, és ott adott esetben a munkatársakat megfélemlítve megpróbálja aránytalanul megzavarni annak működését” – mondta az alkotmányjogász a Tényeknek.