Vádat emelt Herczeg Zoltán ismert divattervező és bűntársa ellen az ügyészség – derült ki a vádhatóság válaszából.

Hirdetés

Mint írták, a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben kábítószer-kereskedelem, terhelttársa, egy másik férfi ellen (Herczeg Zoltán – a szerk.) pedig kábítószer birtoklásának bűntette miatt, mindkettőjükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozva.

A vádirat lényege szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el Herczeg Zoltánnak, az ügy másik vádlottjának. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350 000 forintért. 

Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint – írta az ügyészség.

Korábban írtuk

Hozzátették: az ügy másik vádlottja (azaz Herczeg) a barátján kívül más forrásból is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog. A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, a kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott. A vádlott az elfogását megelőzően röviddel szintén cannabist fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Droggal bukott le az ismert divatguru

Herczegre és egy társára még 2022. október 21-én csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskedhettek.

Az akkori hírek szerint Herczeg Zoltántól készpénzt, kokaint és száz gramm marihuánát foglaltak le. Az ellenzéki körökben népszerű divatguru lakásán és kocsijában is találtak drogot.

Később a rendőrség közleményben tudatta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében.

Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak – közölte az elfogások után a rendőrség.

A divattervező hosszú hónapokat töltött letartóztatásban, de tavaly tavasszal szabadult a rácsok mögül.

A rendőrség eredetileg kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanújával folytatott eljárást, de a divattervező tekintetében végül a drogbirtoklást lehetett bizonyítani. Herczeg a fogyasztást már az első kihallgatásán elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban végig tagadta.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.